Vil du selv planlægge din begravelse?

28 oktober 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Hvis du selv ønsker at planlægge din begravelse, har du faktisk mulighed for det. Det kaldes Min Sidste Vilje og er et dokument, du udfylder, hvor du tager stilling til alle de vigtige spørgsmål i forbindelse med dit dødsfald. Det kan være rigtig rart for dine efterladte at vide, at alt kommer til at foregå i din ånd, så de ikke behøver at tage stilling til noget midt i deres store sorg over at miste dig. 

Et af de steder, hvor du kan få gode råd og vejledning om at udfylde Min Sidste Vilje, er hos bedemand Per Wraa. Det er et professionelt bedemandsfirma, der har afdelinger en række forskellige steder i Østjylland. Du kan læse mere på http://per-wraa.dk/ 

I Min Sidste Vilje tager du selvfølgelig først og fremmest stilling til selve begravelsen. Hvilket tøj vil du have på i kisten, hvilken kiste skal det være, hvordan skal kisten pyntes, og hvordan skal højtideligheden foregå. 

Tag stilling til din digitale arv

Udover hele ceremonien og valg af gravsten i forbindelse med din begravelse er det også en god ide, at du tager stilling til, hvad der skal ske med din digitale arv. Det er jo i dag relevant for langt de fleste mennesker, der efterlader sig profiler på sociale medier og lignende. Der har du flere muligheder i forbindelse med det. Du kan vælge, at dine profiler skal lukkes ned, men nogle steder har du også mulighed for at få en mindeprofil. 

Der er altså mange spørgsmål at tage stilling til i forbindelse med din sidste vilje. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du tager dig god tid til det og tænker grundigt over, hvordan du ønsker, at det skal foregå. Husk, at det er en stor beslutning, og at det derfor er vigtigt, at du sørger for at tage dig den tid, som du har brug for. 

Flere Nyheder