Stenslag – få det fikset

22 marts 2021
Mathias Nielsen

For mange af os er bilen et rigtig vigtigt element i hverdagen og i vores liv i det hele taget. Typisk bruger man jo både bilen i forbindelse med arbejdet, men også i fritiden når man skal rundt i landet (eller rundt i verden).

Er man pendler, der normalt bruger bilen, er den sandsynligvis altafgørende for, at man kan komme frem og tilbage til arbejde. Hvis du har 100 km til din arbejdsplads, kan du jo af gode grunde ikke bare tage cyklen. Og for mange mennesker er offentlig transport heller ikke en holdbar løsning, fordi transportnettet simpelthen er lidt begrænset. Især hvis man bor ude i en lidt mindre by.

Mange bruger også bilen når de er  arbejde. Du kører måske rundt til forskellige møder, eller du er på andre måder nødt til at være mobil i løbet af din arbejdsdag. Sådan er det for mange mennesker.

Stenslag i ruden – en hyppig skade

Biler kører jo som bekendt rundt i vind og vejr, og bliver udsat for lidt af hvert. Selvom det er en stor, tung maskine, kan den altså nemt være udsat for mindre skræmmer. Èn af de hyppigste småskader er stenslag i forruden. Stenslag forekommer, når en sten bliver hvirvlet op på ruden, mens bilen kører i høj fart. Stenen slår hårdt, og splintrer enten ruden, så den nærmest krakelerer, ellers laver den en lille ridse. Sådan en ridse vil dog hurtigt vokse sig større og større, indtil ruden er delt i to stykker glas. 

Det er super irriterende, når sådan noget sker. Men sagen er den, at det er vilkårene som billist, at bilen kan risikere at få småskræmmer som stenslag. Og i sådan et tilfælde er det bare om at få det ordnet af nogle professionelle folk, der er specialiseret i at skifte og reparere autoglas. Læs mere på autoglas.dk om, hvordan du får fikset bilens ødelagte glas.

Flere Nyheder