Sådan sliber du dit trægulv

08 februar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Hvis dit trægulv er blevet træls at se på, og du gerne vil gøre noget ved det selv, så kan du sagtens slibe det selv. Den sikreste måde at få sit gulv til at se pænt ud igen på, er med hjælp fra en gulvsliber. Du er dermed sikker på, at dit gulv bliver pænt uden nogle fejl eller andet. Hvis du bare gerne vil gøre det selv, så har vi her lavet en lille guide til, hvordan du får slebet dit gulv bedst muligt. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder. 

gulvafslibning i Jylland 

Det rette værktøj

Før du går helt i gang med at slibe dit gulv, skal du være sikker på, at du har de rette værktøjer til at gøre det. Du kan bruge en båndsliber eller mindre slibemaskiner, alt efter hvor meget gulv der skal slibes. Det er også godt med mindre slibemaskiner, hvis du skal tæt på panelerne, og ikke vil risikere at lave en fordybning i dit trægulv. Derudover er det en god ide at anskaffe dig åndeværn og høreværn, da gulvslibning er en støjende og støvende proces.

Klargør gulvet

Dernæst skal du sørge for, at gulvet er fri for ujævnheder. Hvis dit trægulv er sømmet fast, så skal du have banket dem ned, og hvis der er rester fra gulvtæpper eller andet, så skal du fjerne dette først. 

Vær forsigtig

Når du går i gang med at slibe, skal du sørge for at være forsigtig. For hurtige bevægelser går ikke, men du må heller ikke stoppe op og slibe på det samme sted for længe. Det kan give fordybninger i gulvet. Sørg derfor for at slibe med et fast og roligt tempo. 

 

Hvis du gerne vil have hjælp af en gulvsliber, så kan du tjekke de forskellige ud og se deres priser. Du kan undersøge de forskellige priser på firmaernes hjemmeside, eller kontakte dem. 

Flere Nyheder