Sådan kan du behandle dit gulv

25 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Der er masser af forskellige typer af behandlinger, som du kan give dit gulv, så det kommer til at se så godt som nyt ud igen. Du kan prøve en let gulvafslibning, lakering af gulvet eller måske skal du bruge en grovere metode, såsom gulvafhøvling. Hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder, så skal du læse med her. 

 

 

1. Gulvafslibning

Gulvafslibning er en ret almindelig måde at behandle dit gulv på, og det er ikke særlig tidskrævende. Du kan finde professionelle firmaer, der udfører gulvslibning, hvor du er sikret et flot resultat. Med gulvafslibning bliver gulvets øverste lag slebet ned, så gamle mærker kan fjernes og dit gulv kan komme til at se helt nyt ud. Gulvafslibning er skridtet før gulvafhøvling, hvis du ikke ønsker en grovere metode til behandling af dit gulv.

 

2. Gulvafhøvling

Har du derimod gammelt gulv, der virkelig trænger til en kærlig hånd, så skal du måske overveje gulvafhøvling. Det er kun i situationer, hvor dit gulv er så skadet, at man tilbyder gulvafhøvling. Ved gulvafhøvling bliver der fjernet en betydelig del af gulvets overflade, hvor du skal være sikker på, at der ikke kommer ujævnheder. En professionel kan hjælpe dig med dette, da der er mange faktorer at tage hensyn til, når man høvler sit gulv. Du kan i værste tilfælde komme til at fjerne så meget, at dit gulv bliver meget tyndt og kan derfor komme til at flække.

 

3. Lakering af gulve

Igen, hvis dit gulv trænger til lidt kærlighed, kan du vælge at lakere det. Denne metode er lidt mere skånsom end gulvafslibning eller afhøvling, men den kan stadig give dit rum et flot nyt look. Du skal sørge for, at gulvet er tørt, inden du påfører lakken, og du skal sørge for, at dit gulv er fri for støv – ellers er  vil det ikke fungere lige så godt.  Du kan risikere, at overfladen kommer til at se ujævn ud. Hvis du vælger at lakere, er det vigtigt at påføre mindst to lag lak, så dit gulv kan holde i længere tid.

Du kan læse mere om dine muligheder i forhold til behandling af dit gulv via dette link: https://gulvkanonen.dk/

Flere Nyheder