Lad din tandlæge i Aarhus hjælpe med dine tænder

29 maj 2021
Astrid Pedersen

Som voksen dansker bør du mindst én gang om året – og faktisk helst to – besøge din tandlæge med henblik på kontrol af tænder og tandkød.

Det ved de fleste af os som har gået i almindelig folkeskole og dermed haft adgang til gratis tandlæge gennem skoletandplejen. Der er dog stadig mange danskere som springer tandlægebesøget over. Og er du en af dem bør du læse med her.

Hvorfor er det nødvendigt at gå til tandlæge?

Måske synes du at tandlægebesøg er spild af tid og penge. Dine tænder fejler jo intet.

Men her skal du tænker på at du sagtens kan have ansatser til diverse tandsygdomme skjult på steder som ikke kan ses med det blotte øje. Du vil ikke selv have en chance for at spotte tilløb til eksempelvis huller i tænderne, også kendt so karies, eller parodontose. Og når først det begynder at værke i tænderne eller bløde fra tandkødet kan det være for sent at forebygge din lidelse.

Hvis du derimod sætter dig i tandlægestolen en eller to gange om året og lader din tandlæge kontrollere tænder og tandkød vil du have en meget bedre chance for at bevare dine tænder sunde og intakte. Tandlægen kan nemlig ved hjælp af sit trænede blik og sit avancerede udstyr hurtigt se om der skulle skjule sig forstadier til en af de to oven for nævnte tandlidelser.

Røntgen og ultralyd udstyr vil kunne afsløre tandbylder, abscesser eller huller i tænderne som skjuler sig mellem tænderne eller under tandkødsranden. Så vil tandlægen kunne sætte forebyggende initiativer i værk, og dermed spare dig for mange timers dyr og smertefuld behandling.

Hjælp jeg har tandlægeskræk

Hvis du har tandlægeskræk bør du opsøge en tandlæge som har speciale inden for behandling af patienter med denne lidelse – for eksempel TandlægeCenteret Clemens Torv som er den lokale tandlæge i Aarhus. Læs mere på clemenstand.dk.

Flere Nyheder