Hjælp til alkoholikere med alkoholbehandling

By:

Er du bekymret over din kæreste eller ægtefælles alkohol forbrug? Har du iagttaget en ændring i hans eller hendes adfærd over de seneste måneder, eller er der sket noget, som kunne foranledige et misbrug? Og kan du mærke, at vedkommende trækker sig længere og længere væk fra det, der udgør hans eller hendes livsverden – job, familie og venner – i takt med at alkohol forbruget stiger? Så har din kæreste eller ægtefælle sandsynligvis et alvorligt alkohol problem – og du er pårørende til en alkoholiker.

Kan jeg hjælpe min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle?

Det korte svar er ja – det kan faktisk godt lade sig gøre at hjælpe en alkoholiker tilbage til livet. Dette er dog lettere sagt end gjort. En alkoholiker, som er fanget i misbrugets kvælende favntag, vil som oftest ikke være ved sine fulde fem – så at sige. Der er ikke nogen, som udvikler et misbrug for sjov.

Når man slår sig på flasken, er det som regel fordi man flygter fra noget i sin egen virkelighed. Det kan være et traume i fortiden, eller en livsændrende begivenhed som for eksempel sygdom og død i familien eller i den nære vennekreds, en grim skilsmisse, eller tabet af et job. Alkoholen bliver en trøst, som dulmer smerten. Og derfor kan det være svært at erkende – også over for sig selv – at man har et problematisk forhold til alkohol.

Få assistance til at hjælpe din pårørende

Derfor vil du muligvis opleve, at din alkoholiserede pårørende reagerer med vrede og afvisning, når du påpeger problemet. Det er således vigtigt at have den rette strategi for den svære konfrontation – og her kan et misbrugscenter hjælper. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring med at hjælpe såvel misbrugere som pårørende til disse.

Du kan læse mere om hvordan Behandlingscenter Stien kan hjælpe dig, på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/