Få buk med mos og kløver i græsplænen

25 februar 2021
Lotte Hindsberg

Hvis du har en græsplæne som er stærkt angrebet af mos og kløver og du ikke har mod på at den op og anlægge den forfra eller gøre brug af det nu ulovlige vitrol har du mulighed for at bekæmpe mos og kløver med hjælp af en robotplæneklipper.

Mos og kløver er nemlig ikke vilde med al den opmærksomhed der følger med en robotplæneklipper og de vil dø og overlade græsplænen til græsset, som derimod er vild med den hyppige slåning og hurtigt tage over efter mosset og kløveret. Resultatet vil være en flottere græsplæne. 

Installering af en robotplæneklipper

Inden at du kan gå igang med at sidde på terrassen og nyde at du har områdets flotteste græsplæne, uden at du skal knokle for det skal robotplæneklipperen installeres. Der skal installeres en oplader og der skal sættes kanter ned, som fortæller plæneklipperen, hvor den skal slå og mindst lige så vigtigt, hvilke områder den skal holde sig fra.

Installering af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre eller også kan du betale dig fra opgaven. Det er ofte muligt at tilkøbe installering til en god pris samtidig med at man køber robotplæneklipperen.

Der er ingen grund til at være nervøs for at den fanger en tyvs interesse, med mindre at du har været så uforsigtigt at skrive koden til robotplæneklipperen på selve maskinen. Uden den kode er det ikke muligt at få den til at køre og derfor er den værdiløs set med en tyvs øjne.

Det er den samme kode du bruger når du skal fortælle robotplæneklipperen, hvornår den skal klippe græsset. Hvis det begynder at regne under klipningen vil maskinen vurdere om det regner så voldsomt, at det ikke er muligt at forsætte vil den køre tilbage til opladeren og vente på bedre vejr. Det samme vil den gøre når den er ved at løbe tør for batteri.

Flere Nyheder