Et specielt sted hvor døren bliver slidt

24 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange steder, hvor man holder øje med, om ens dør bliver slidt, om den er fra Klarwindows.co.uk eller et andet sted, for selv de bedste døre skal vedligeholdes og holdes øje med, så de kan holde i lang tid ud i fremtiden.

Vi ser på vores døre på forsiden og bagsiden af døren, da det er de mest fremtrædende områder, og vi bemærker også, om døren slider på gulvet, for det efterlader ridser på gulvet, og ellers kan vi høre det, hvis den slider mod gulvet.

Det samme gør sig gældende, når døren rammer mod luftet, for her slider den også og laver lyde, og man kan som regel også se det ved, at der samler sig støv; så selvom man måske ikke er høj nok til at se over døren – og det skal man jo helst ikke være, for så skal man bukke sig for at komme gennem åbningen – så kan man se det alligevel og ikke mindst høre det.

dør

Hold særligt øje med dette område af døren

Men der er også den side af døren, som der er skjult, når den er helt lukket, og det er den side, som der har låsemekanismen på sig.

Den side er sjældent særligt pæn, for den skal jo ikke vises frem på samme måde som de andre sider, men derfor er der ingen grund til, at den bliver alt for slidt.

Det kan være, den side rammer dørkarmen, når man smækker den i, så der ryger små flige af den, eller også ridser låsen mod den, når man forsøger at lukke eller låse døren, fordi låsen ikke flugter helt med døren.

Selv de små forskelle kan medføre stor betydning, så det er med at holde øje med dette område også, selvom det sjældent er her, man har den fulde opmærksomhed med døren.

Flere Nyheder