El-installatører i Faxes historie

28 januar 2021
admin

Historien bag el-installatørerne 

El-installatører i Faxe har nok altid eksisteret, hvis man husker tilbage. Det er et gammelt erhverv, som bliver ved med at være her, grundet den enorme efterspørgsel. Ja el-installatører i hele Danmark har faktisk en fremragende historik, hvis vi kigger lidt tilbage på fortiden. 

Først og fremmest er det vigtigt at sige at elektriker faget spænder sig udover et vidt fag område. Nogle tænker det måske primært handler om at sætte stikkontakter op, men det handler om så meget mere end det. For eksempel handler det også om svære lysopsætninger, som elektriker håndterer, og som kræver meget fokus, i forhold til hvor de forskellige ledninger skal sidde.

Det hele startede dengang, elektriciteten blev tilgængelig – så blev der brug for el-installatørerne. Dengang forbandt man elektriciteten med fascinationskraften “elektricitet”, og den blev derfor anset som et slags fænomen. Derfor var det også tit de poetiske historiker, der blev sammenlignet med en elektriker. Dengang bragte man viden videre igennem det, du kaldte for mesterlære. Det var med til at uddanne dig og gøre dig klogere. 

I nutidens Danmark … 

… der er der ikke noget, som længere hedder “mesterlære” på samme måde. Der tager du et grundforløb før du starter på den fireårige og et halvt år lange uddannelse. Bevares – også her, er du i lære hos din svendeplads, men med et månedligt skoleforløb ind i mellem. Altså er der en naturlig kombination af praktisk og teoretisk lære igennem årene. 

Som elektriker har du masser af muligheder foran dig; for eksempel vil du kunne efteruddanne dig som både el-installatør på højere niveau, hvor du dermed har mulighed for at starte dit eget elektriker firma, hvis du bliver certificeret som automatiseret el-installatør.

Du kan også vælge at videreuddanne dig som ingeniør, som elektriker uddannelse giver mulighed for og dermed åbner op til. Derudover er elektriker uddannelsen bare utrolig populært, da der ligeså vel som dengang i start 1900’erne var efterspørgsel på dem – ja så er der stadigvæk efterspørgsel på elektrikerne. 

Flere Nyheder